Хоол зүйчид хөлдөөдөггүй хүнсний бүтээгдэхүүнийг нэрлэж байна

               
2022-10-06 0

Хүнсийг хөргөгчид хадгалах нь найрлага өөрчлөгдөх шалтгаан болдог. Ногоон ногоо нь витаминаар баялгаас гадна хоргүйжүүлэх үйлчилгээтэй. Ногоон ногоо болон ургамлыг хөлдөөхийг төдийлөн зөв зүйтэй гэж үздэггүй байна. Усаар баялаг ногоог хөлдөөж буцаад гэсгээж хэрэглэх нь шим тэжээлд сөргөөр нөлөөлдөг байна. Хөлдөөсний дараа хлорофилл нь устаж, витамин болон антиоксидант нь алдагддаг. Зөвхөн эслэг нь үлддэг. Усаар баялаг ногоо гэдэгт өргөст хэмх, улаан лооль, хулуу багтаж байна.

Ногоон ногоо
Ургамлууд
Уураг

Уургаар баялаг бүтээгдэхүүн нь хасах температурт найрлагаа алддаг.

Мөн эм зүйч дурдахдаа Ферментжүүлсэн сүүн бүтээгдэхүүнийг хөлдөөж болдоггүй учир нь кефирийн чанар нь мууддаг гэв.

Кефир
Газрын самрыг хөлдөөхөд Тархины үйл ажиллагааг дэмждэг Омега-3 болон Омега-6 нь алддаг байна.

Эх сурвалж: https://ria.ru/20221005/zamorozka-1821583927.html

Холбоотой мэдээ